2. sejlads i klubmesterskabet

Da banen blev lagt, stod vindmåleren på ca. 5 m/s fra SSV. Men inden første start, var vinden faldet til knap 2 m/s. Banen var lagt mellem bøje 2 og 6 i et forsøg på at komme ud i fri luft. Men ak, vandet var næsten blankt og næsten alle både fra 2. start (med spiler), havde passeret 1. start-bådene (uden spiler), inden 1. runding af topmærket, med en topfart på lidt over 1 knob. Men en skarp afløser ved dommerbordet (Bent Kallerup) kunne se, at sejladsen ikke kunne gennemføres i den meget svage vind, så han trådte i karakter og afgav 5 trut. Resolut blev sejlene halet ned rundt omkring og motorerne startet – ikke mindst med udsigt til en kraftig regnbyge, som drev nordover fra byen. Kun Torben Dambak og Peder Kallerup (det er klart, når båden ikke har motor), fortsatte mod mållinjen og havnen.

Banen blev således afkortet, så bådene kun skulle gå i mål efter næste mærkerunding. Så resultatet blev, at Torben Dambak vandt løb 1 og Peder Kallerup vandt løb 2.

Men som meget fine Gentlemen (og helt i overensstemmelse med overskriften “Fair sejlads”), afgav Torben og Peder deres 1. pladser i den helt specielle situation. Så hele sejladsen vil tælle som en fratrækker.

Bedre vind næste gang.