Afslutteren afviklet

Lørdag den 24. september 2022 blev den årlige AFSLUTTER for kølbåde afviklet.

Der er tradition for en pæn lang bane – og det blev opfyldt! Vejrmeldingen lød på 4-6 m/sek fra nordvest og sol. Så hvis ikke det skulle være en lang bane sådan en dag, hvornår så?

Der blev derfor lagt en bane på 25,5 sømil og med krydstillæg blev der logget over 30 sømil.
Banen gik med start og et skævt kryds til bøje 5 i Gjeller krog. Derfra plat læns til den røde bøje mellem Toftum og Oddesund. Herfra stiv kryds 9,3 sømil til kompasafmærkningen ved Sælhundeholmløbet og derfra plat læns til den grønne kost ved Follup Odde, bidevind til bøje 5 i Gjeller krog, plat læns til kompasfamærkningen ved Østhavnen og kryds i mål.

Første båd startede kl. 9:33 og sidste båd startede kl. 10:22. Teoretisk ankomst var kl. 14:16, men da vinden ikke holdt, hvad vejrmeldingen lovede og på over halvdelen af det lange kryds lå mellem 2,5 og 3,5 m/s, så var klokken omkring 16, før bådene begyndte at gå i mål.

Vinder blev Peder Kallerup i Marie, der bl.a. vandt en flaske bitter, som blev fordelt til de øvrige deltagende både i små glas, som der er tradition for. Sejladsen blev afviklet første gang i 1981, men ikke i 1982 og 1983 og det var således 40. gang sejladsen blev afviklet!

Desværre var der blot 9 både til start – lidt skuffende.