2. aftenkapsejlads afviklet

Så kom vi i gang. Efter aflysning af både Spændingssejladsen og 1. aftenkapsejlads p.g.a. hård vind blev der endelig sejlet tirsdag aften.

Til gengæld var der næsten ingen vind. Vejrudsigten havde forudsagt, at der ville være svag nordvestenvind frem mod kl. 20, hvor vinden ville være drejet i sydøst og øget til 6-8 m/s. Sejladsudvalget var godt klar over, at det spændende ville være, hvad der skete der i mellem.
Men vinden var i nordvest og skulle gå i sydøst, så der blev valgt en bane, der passede til begge vindretninger. Vi lavede også en almindelig banelængde, da vi jo nemt kunne afkorte.

Men… efter en omgang drejede vinden til nordøst i stedet for sydøst. Og vinden kom stort set ikke over 3 m/s og lå for det meste omkring 2 m/s. Og der blev den. Da det var åbenlyst, at vinden ikke ville øge og gå i sydøst blev banen afkortet med 5 trut (som betyder, at forreste båd i hvert løb går direkte i mål efter runding af næste mærke – og de øvrige både i hvert løb følger efter). Det blev således en lidt kedelig bane med en masse halvvindssejlads.

Du kan se resultatet her.

Lokalavisen 20230517