1. aftenkapsejlads

blev gennemført tirsdag aften som den første i en serie på 8 aftenkapsejladser.

Banen var en op-ned bane med kryds til bøje 5 i Gjeller Krog og plat læns til bøje 11 ved Østhavnen. Herfra kryds til bøje 5 igen og plat læns til bøje 11 og kryds i mål. Løb 1 gik dog i mål på vej mod bøje 11 sidste gang. Løb 1 sejlede således 5,66 sømil, medens de øvrige både sejlede 7,56 sømil.

Starten gik i en jævn, men aftagende vind. Vinden var i nord 5-6 m/s ved starten, men drejede ca. 40 grader mod øst efter en halv times tid, medens bådene var på vej ind mod Østhavnen første gang. Vindspringet betød, at man kunne stå op til bøje 5 fra Østhavnen, hvor der skulle have været kryds imod vinden. Det betød, at spændingen gik lidt af sejladsen, da der herefter ikke var de store muligheder i resten af sejladsen.

Der var i øvrigt 3 både, der var for tidligt over startlinien, hvor én af bådene var mere end 1 minut for tidlig og blev diskvalificeret, medens de 2 andre fik tillagt 5 minutter til måltiden.

Der deltog 14 både i sejladsen, hvilket er flot så tidligt i sæsonen. efter sejladsen blev der serveret svensk pølseret og det var muligt at købe en “jubilæumsøl”!

Som altid først på sæsonen var der lidt problemer med bådenes mål i programmet. Det lyder banalt, men der er altså 7 mål på hver båd. Decimalerne i måltallene skal være med punktum og der skal være komma mellem målene. Er der blot én lille fejl går det galt. Men det skulle være rettet i den udgave, der er linket til herunder. Men så længe vi ikke har prøvet alle 7 måltal på alle deltagende både, så er der mulighed for fejl. Derfor skal de resultater, der uddeles tirsdag aften efter sejladsen betragtes som foreløbige resultater.

Se Resultatet her

Lokalavisen 20220510