Historie 8: 60’erne i Lemvig Sejlklub

OPTIMISTJOLLER

Lemvig Havn ca. 1964 med Roklubben inden den flyttede til Vinkelhage.

I efteråret 1964 afholdtes propaganda-aften på Lemvig Ungdomsgård, hvor der blev vist film om optimistjollen, ligesom det blev meddelt, at såfremt der kunne opnås tilslutning, ville klubben hjælpe med at bygge et antal nye optimistjoller.
I vinteren 1964-65 blev således bygget 11 optimistjoller på tømrerværkstedet i Storegade (hvor tømrer Mose Pedersen og senere tømrer Knudsen havde værksted). Dette foregik én aften om ugen og de 11 børn hjalp med at slibe og pudse, medens forældre og de lidt ældre medlemmer byggede jollerne. De lokale handlende sponsorerede jollerne og de enkelte firmanavne blev malet på siderne af jollerne. Det kostede således kun det enkelte barn et sejl til 200 kr. at komme på vandet.

Kig i Sejlklubbens første klubhus på vesthavnen
Kig i Sejlklubbens første klubhus på vesthavnen ca. 1960

Den første aften blev jollerne søsat ved østhavnen, hvor klubben havde lånt plads i en af de store træhaller, der lå side om side dengang. Der var heldigvis meget let vind, men samtlige børn blev omgående smittet af “sejlerkuller”.
Der blev afviklet dels lokalt stævne lige før sommerferien og dels et stævne med udenbys deltagere om efteråret.
De 11 børn deltog i en række sejladser i kredsen de følgende år, ligesom man arrangerede en tur til Århus.
Året efter blev der bygget en lille indhegning til jollerne på vesthavnen og der blev slået en lille bro. Klubben havde på det tidspunkt et lille klubhus placeret blandt de mange røde fiskerhuse, der lå på vesthavnen. Jollerne blev senere flyttet til Vinkelhage, da klubhus m.v. blev etableret her.
I 1966 blev Jens Krarup og undertegnede udtaget til DM, der foregik i Kolding. Det blev dog ikke til de helt store placeringer, især da det blæste og regnede temmelig meget under hele stævnet.
KKW

Generalforsamling den 05.07.1967:
Der var nu kommet en afklaring i byggesagen på Vinkelhage, der omfatter flytning af Høeg Hagens pakhus fra østhavnen og ud lige vest for Roklubben. Dette har vist sig muligt efter en rimelig handel med Høeg Hagen og ligeledes velvillig indstilling fra vore pengeinstitutter samt Lemvig kommune fra hvem vi har modtaget et tilskud på kr. 10.000 kontant, samt et lån fra hver af vore banker på kr. 8.750. Eget tilskud til denne sag er kr. 5.000. I alt kr. 50.000.

22.06.1968: D.d. indkom meddelelse fra Indenrigsministeriet, at klubben var bevilget 5.000 kr. fra tipsmidlerne!

Generalforsamling den 01.10.1968:
Der blev valgt et 3-mandsudvalg bestående af Holger Skou, Henning Villemoes og Charles Madsen til behandling af alt vedr. vore planer med placering af en havn ved Vinkelhage ud for vort klubhus.